szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi egy zenekari próbán ütötte meg az iskola egyik tanárnőjét, aki felháborodásában visszaütött. Az igazgató szerint viszont a tanárnő volt az, aki először rátámadt.

2014. február 28-án a Váci Szimfonikus Zenekar egyik próbáján a két zenésze csúnyán összevitatkozott. A hegedűs, K. Katalin és a karmester, F.P. nem csak innen ismerték egymást: F.P. igazgatóként dolgozott abban az iskolában, ahol Katalin is tanított. Kettőjük vitája odáig fajult, hogy a férfi pofon ütötte a nőt. Katalin felháborodásában felpattant a helyéről, majd a bíróság szerint

F.P. felé kezével hadonászni, lábával rugdosni kezdett.

A nő a próba után rögtön a rendőrségre ment, és feljelentette az igazgatót, aki később élt a viszonváddal, és azt állította, Katalin rugdosta meg őt. Az ügyben 2014 óta három ítélet is született, és szinte mindegyik ugyanazt mondta ki: azt, hogy az igazgató valóban megütötte a tanárnőt, de a tanárnő arra túl hevesen, a jogos védelmi helyzeten túlmenően reagált, amikor dühében visszaütött, ezért mindkettejüket elmarasztalták becsületsértés miatt – írja a 444.

Katalin egyébként elfogadta az ő felelősségét is megállapító első fokú ítéletet, az ügy az igazgató fellebbezése miatt került másodfokra, aki váltig állította, hogy ártatlan, sőt, éppen a tanárnő volt az, aki rátámadt. Az eljárás során F.P. végig azt hangoztatta, hogy valamilyen lejáratókampány áldozata lett, ami az ő tönkretételére irányul. Ezt az érvelést a bíróság nem fogadta el, a másodfokú ítélet már jogerősen mondta ki, hogy az igazgató igenis megütötte kollégáját.

F.P. az eljárás alatt végig megtarthatta igazgatói pozícióját, így végig az ellene pereskedő Katalin felettese volt. Most sem a dunakeszi önkormányzat, sem pedig az iskola fenntartója, a Klebelsberg Központ nem reagált a 444 kérdéseire. A helyi önkormányzat egyébként idén tavasszal azzal lepte meg az iskola dolgozóit, hogy az önkormányzat nőnapi rendezvényén biztosítottak fellépést a tanárnőt felpofozó igazgatónak, de ez nem okozott osztatlan sikert a tantestületben.

Kiemelt képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!