szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elsőfokú hatóságnak új eljárást kell lefolytatnia, de a Ligetvédők szerint mivel csak eljárási hibákkal indokolták a döntést, az építkezés valószínűleg nemsokára folytatódhat.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 3 tagú tanácsa szóban kihirdetett ítéletével – az elsőfokú határozatra kiterjedően – hatályon kívül helyezte a Néprajzi Múzeum építési engedélyét, és az elsőfokú hatóságot új eljárás lefolytatására utasította – írják a Ligetvédők. A szervezet közösségi oldalán az olvasható, hogy a döntés alapján az építkezést nem lehet folytatni addig, amíg új eljárásban el nem bírálják a kérelmet.

A döntést a bíróság azzal indokolta, hogy az elsőfokú eljárásba nem vonták be az ügyfelet, vagyis a Civil Zugló Egyesületet, csak azután, hogy az elsőfokú határozat megszületett, emellett nem engedték, hogy az irat-betekintési jogával elektronikusan, távoli eléréssel kötetlenül éljen, és azt sem, hogy a távdokumentációról másolatot készítsenek. A Civil Zugló Egyesület folyamatosan küzd a Városligetbe beépítése ellen, többször tüntettek az építkezési területen, és felszólaltak a Fővárosi Közgyűlésben is.

A Ligetvédők arra számítanak, hogy mivel az építési engedélyt eljárási hibák miatt helyezték hatályon kívül, az új eljárásban valószínűleg ismét engedélyt kap az építkezés. A szervezet ugyanakkor azt ígéri, hogy a továbbiakban is jogi lépéseket tesz majd a beruházás ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!