szerző:
hvg.hu

Egyelőre csak kis szakaszon és rövid időre, de további demonstrációkat ígérnek.

Félpályás útlezárással tiltakozik a Vasas Szakszervezeti Szövetség a Munka törvénykönyve "rabszolgatörvény" néven elhíresült, Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf által benyújtott módosítása ellen, miután a kormány és a szakszervezetek közötti tárgyalások kudarcba fulladtak, a Fidesz pedig bár kedden úgy látszott, mintha meghátrálna, a parlament elé kerülő törvényszöveg végül nem enyhít azon.

A Mérce.hu azt írja, a pénteken kora délután, 13 óra és 14.15 között megtartott útlezáráson 15-20 személygépkocsi sorakozott fel Veszprémben a Házgyári út egy szakaszán, a helyi Lb-Knauf cementgyár előtt.

A tiltakozás előtt a Vasas Facebook-oldalán azt írta, Veszprémben egy viszonylag rövid időtartamra és rövid távolságon zárják le az útszakaszt, de ha a kormány nem enged az álláspontjából, más helyszíneken, hosszabban felvonulva és hosszabb időtartamra fognak demonstrálni, a következő héten pedig Pécsen és Győrben folytatják a tiltakozásokat.

A Vasas Szakszervezet nevében Guzslován Gábor a helyszínen azt nyilatkozta, azért mentek ki az utcára, mert a kormány a munkavállalók megkérdezése nélkül, a dolgozók nemtetszése mellett vezeti be a túlmunka kereteit jelentősen átszabó, a dolgozókat kizsákmányoló törvényt. "Mi szeretnénk dolgozni, a munkahelyen küzdeni a munkavállalókért, de ha nem hagynak más lehetőséget, akkor hasonló és nagyobb akciókat fogunk országszerte tartani" – nyilatkozta a Mércének Guzslován.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szombaton délelőttre tüntetést is hirdetett a rabszolgatörvény ellen, ez 10 órakor kezdődik majd a Jászai Mari téren, ahonnan a demonstrálók a Kossuth térre vonulnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Busz és kisbusz ütközött, többen megsérültek

Busz és kisbusz ütközött, többen megsérültek

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

A macedón vámügy egyik dolgozójával ebédelt Budapesten Gruevszki

A macedón vámügy egyik dolgozójával ebédelt Budapesten Gruevszki

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Vadai szerint Kövér lef*szozott egy MSZP-s képviselőt hétfőn a parlamentben

Vadai szerint Kövér lef*szozott egy MSZP-s képviselőt hétfőn a parlamentben