szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Setét Jenő szerint Puzsér véleménye a világról több ponton azonos a Jobbik programjával, elvenné a roma gyerekeket a családjuktól és megtiltaná nekik, hogy szüljenek.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Mint arról beszámoltunk, a budapesti főpolgármester-választásra eredetileg függetlenként bejelentkező Puzsér Róbert mögé szombati kongresszusán beállt azz LMP is.

Setét Jenő roma jogvédő aktivista, az Idetartozunk Egyesület vezetője ennek kapcsán egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért nem lehet szerinte a cigányság jelöltje Puzsér Róbert, aki korábban többször is YouTube-videókban fejtette ki nézeteit a világról, többek között a romákról is.

Setét ezekből a videókból szemezgetve azt írja, Puzsér számára a cigányok és a nyomorban, mélyszegénységben élők nagyjából ugyanazt a csoportot jelentik, a megmondóember szerint pedig a nyomorban, szegénységben élőknek nem szabadna szülnie, sőt, szerinte a támogatásokat is ahhoz kellene kötni, hogy valaki "nem szült nyomorba".

Setét a posztjában idézi Puzsérnak azt a véleményét is, hogy embertelennek tartja, hogy pusztán a szegénység miatt nem lehet elvenni a gyerekeket a családjuktól, mert szerinte a leginkább nélkülözőktől el kellene vennie az államnak a gyerekeket, a nyomorgó családok gyerekeit pedig bentlakásos iskolába kellene küldeni. A roma aktivista arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a Jobbik programjában is szerepelt.

Na és persze a politikai korrektség az egy "ballibsi vélemény terror", értsd nehogy már valaki beleszóljon, hogy ő hogyan cigányozik!

- írja Setét, aki arra figyelmezteti posztjában a cigányságot, hogy Puzsér nem a barátjuk, mert csak elhurcolná a legszegényebb cigány családoktól a gyerekeket.

Tudjátok nem csak az a náci a veszélyes aki nem titkolja, hogy ő náci! Hanem az, aki rejtegeti, aki a barátodnak mutatja magát!

- írja Setét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő

ATV: Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

ATV: Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát