szerző:
hvg.hu

Setét Jenő szerint Puzsér véleménye a világról több ponton azonos a Jobbik programjával, elvenné a roma gyerekeket a családjuktól és megtiltaná nekik, hogy szüljenek.

Mint arról beszámoltunk, a budapesti főpolgármester-választásra eredetileg függetlenként bejelentkező Puzsér Róbert mögé szombati kongresszusán beállt azz LMP is.

Setét Jenő roma jogvédő aktivista, az Idetartozunk Egyesület vezetője ennek kapcsán egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért nem lehet szerinte a cigányság jelöltje Puzsér Róbert, aki korábban többször is YouTube-videókban fejtette ki nézeteit a világról, többek között a romákról is.

Setét ezekből a videókból szemezgetve azt írja, Puzsér számára a cigányok és a nyomorban, mélyszegénységben élők nagyjából ugyanazt a csoportot jelentik, a megmondóember szerint pedig a nyomorban, szegénységben élőknek nem szabadna szülnie, sőt, szerinte a támogatásokat is ahhoz kellene kötni, hogy valaki "nem szült nyomorba".

Setét a posztjában idézi Puzsérnak azt a véleményét is, hogy embertelennek tartja, hogy pusztán a szegénység miatt nem lehet elvenni a gyerekeket a családjuktól, mert szerinte a leginkább nélkülözőktől el kellene vennie az államnak a gyerekeket, a nyomorgó családok gyerekeit pedig bentlakásos iskolába kellene küldeni. A roma aktivista arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a Jobbik programjában is szerepelt.

Na és persze a politikai korrektség az egy "ballibsi vélemény terror", értsd nehogy már valaki beleszóljon, hogy ő hogyan cigányozik!

- írja Setét, aki arra figyelmezteti posztjában a cigányságot, hogy Puzsér nem a barátjuk, mert csak elhurcolná a legszegényebb cigány családoktól a gyerekeket.

Tudjátok nem csak az a náci a veszélyes aki nem titkolja, hogy ő náci! Hanem az, aki rejtegeti, aki a barátodnak mutatja magát!

- írja Setét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Magyarországon valószínűleg csak búcsúztatják Andy Vajnát, a temetése Amerikában lehet

Magyarországon valószínűleg csak búcsúztatják Andy Vajnát, a temetése Amerikában lehet

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Íme a cuki apróság, amivel a Honda betör a villanyautók piacára

Íme a cuki apróság, amivel a Honda betör a villanyautók piacára

Űrhajós-világkongresszussal turbózná fel az országimázst Szijjártó Péter

Űrhajós-világkongresszussal turbózná fel az országimázst Szijjártó Péter