szerző:
hvg.hu

„Rabszolgák éve 2018 – Köszönjük, Fidesz”. Ezt a molinót feszítette ki Jakab Péter és néhány aktivista a Pénzügyminisztérium bejáratához.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Politikai akcióval tiltakozik a Jobbik a „rabszolgatörvény” elfogadása ellen, a Mérce azt írja, hogy Jakab Péter képviselő és néhány aktivista „Rabszolgák éve 2018 – Köszönjük, Fidesz” feliratú molinóval eltorlaszolta a Pénzügyminisztérium bejáratát.

A Mérce szerint Jakab azt mondta:

Eljött az a nap, amikor a Fidesz egy egész nemzetet akar rabszolgasorsba taszítani. Eljött az a nap, amikor a Fidesz családokat akar szétszakítani.

A képviselő szerint azért is a pénzügyi tárca előtt tiltakoznak, mert a rabszolgatörvény beterjesztője, Kósa Lajos szerinte csak egy stróman, a koncepciót Varga Mihály minisztériumában dolgozták ki.

Tizenöt perccel az akció után kiderült, az intézmény egyik pincelejáratát megnyitották, és ott kezdték beengedni a minisztériumban dolgozókat, hogy kikerüljék a tiltakozó jobbikosokat. Ezzel okafogyottá vált a demonstráció.

Jakab a portálnak azt mondta, a parlamentben is folytatják a demonstrációt, ugyanis ma szavaznak a javaslatról. A szavazási dömping 10:15-kor kezdődik, a hvg.hu oldalán élőben követheti majd az eseményeket.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Finta József: "Ez a korszak építészetileg meg van buggyanva"

Finta József: "Ez a korszak építészetileg meg van buggyanva"

Merkel és Macron, a két gyengélkedő vezető menti meg Európát?

Merkel és Macron, a két gyengélkedő vezető menti meg Európát?

Orbán is felbukkan a Putyin és Trump orosz maffiás kapcsolatairól szóló könyvben

Orbán is felbukkan a Putyin és Trump orosz maffiás kapcsolatairól szóló könyvben

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón