szerző:
hvg.hu

Tizenhárman vannak még benn az épületben.

Hétfő reggel 6.30-kor sajtótájékoztatót tartanak az MTVA épületébe bejutott ellenzéki képviselők – jelentette egyikük, Ujhelyi István a Facebookon. Azt írta, többen élőben közvetítik majd az eseményt a közösségi oldalon.

Update: Szél Bernadett reggel hatkor újabb élő videót indított, amelyből kiderül, hogy továbbra is arra várnak, hogy bejussanak a reggeli adásba, de még mindig nem tudtak beszélni felelős beosztású MTVA-dolgozóval. A stúdiók ajtaját fegyveres biztonsági őrök védik. Az M1 nézőinek fogalma sincs arról, mi zajlik a csatorna székházában, a csatornán ugyanis nem számolnak be arról, hogy az ellenzékiek ott vannak az épületben. Hogy mi történik az épületben, arról percről percre tudósításunkban olvashatnak.

Az "MTVA-t elfoglaló" ellenzékiek azért vannak benn, hogy megbizonyosodjanak arról: adásba adják azt a felvételt, amelyen felolvassák öt követelésüket. A rabszolgatörvény azonnali visszavonását, kevesebb rendőri túlórát, független bíróságokat, Európai Ügyészséget és független közmédiát követelnek.

Az épületben Szél Bernadett fotójának tanúsága szerint még tizenegyen vannak benn, rajta kívül Ujhelyi István, Hadházy Ákos, Ungár Péter, Varju László, Vadai Ágnes, Székely Sándor, Kunhalmi Ágnes, Kepli Lajos, Varga-Damm Andrea és Szanyi Tibor. Szél élőjéből később kiderült, összesen tizenhárman vannak.

A csapat egyik hajnali videója szerint hajnali négykor még élőben voltak, akkor Hadházy Ákos azt mondta, mindent el fognak követni, hogy beolvashassák a követeléseiket vagy a köztévében, vagy a közrádióban. Azt is megjegyezte: "Valószínűleg szükség lesz még ide eljönni máskor is."

A képviselők többsége vasárnap délutáni, a Hősök terén kezdődött tüntetés hivatalos lezárása után ment fel a Kunigunda utcába több ezer tüntető kíséretében, többen később csatlakoztak hozzájuk. Az MTVA székháza előtt a tüntetők egy része ismét dulakodott a rendőrökkel, dobálta őket, a túlnyomó többség azonban békésen demonstrált – ahogy erre az ellenzékiek újra és újra felszólítottak. A rendőrök ismét, többször is könnygázt vetettek be. Az este történéseiről percről percre tudósításunkban olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Gördülő tüntetésre hívnak fel az ellenzéki képviselők

Hadházy Ákos éjfél után nem sokkal felolvashatta végre a tüntetők petícióját – igaz, nem élő adásban, ahogy szerették volna, csak a folyosón, egy operatőr kamerája előtt. Azt nem sikerült megtudni az operatőrtől, hogy mikor mehet le adásban a felvétel.

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult

Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult