szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aktivisták álltak ki karácsony előtt a hajléktalan emberek mellett, de hamar rájuk mentek a biztonsági őrök.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
Friss cikkek a témában

A Város Mindenkié csoport aktivistái és a Bennfentes Kívülállók Közkórusa a pénteki tüntetés alatt egy performansszal állt elő a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban. A Mérce azt írja, meghackelt karácsonyi dalokkal hívták fel a figyelmet azokra, akik fedél nélkül kénytelenek karácsonyozni.

A Stop kilakoltatás kampány keretein belül összejött ünnepi kórus azonban nem aratott nagy sikert a vásár biztonsági szolgálata körében, felléptek az aktivisták ellen. Udvarhelyi Tessza, a Város Mindenkié csoportból úgy nyilatkozott, hogy a biztonságiak agresszívan nekik támadtak, lekapcsolták a mikrofont, lökdösődtek, elvették a molinót (ezen az állt, a Város Mindenkié), kiabáltak, betorzították a hangosítást, hogy ne lehessen az éneklőket hallani.

Az őrök végül rendőrt hívtak, akik viszont a helyszínre érkezve, némi beszélgetés után közölték, hogy „ők nem intézkednek, menjen vissza mindenki nyugodtan énekelni.”

 

A Mérce idéz az átírt karácsonyi dalokból is:

„Csendes éj! Szentséges éj!

Mindenkinek nyugta mély

Nincs más fent, csak aki utcán hál

Drága kisdedét elvették már

Hontalan aludjál, meleget álmodjál

Csendes éj! Szentséges éj!

Rendőrök hangja kelt;

Halld gépjárművük szirénáját

Menj oly helyre, hol senki se lát

Ez csak látszatmegoldás, embertelen

jogalkotás”

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda