szerző:
hvg.hu

A viccpárt elnöke, Kovács Gergely több helyen kifejezetten komoly interjút adott a Magyar Hangnak és az Azonnalinak is, kritizálva az MSZP-t és a Jobbikot is.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában
  • A Magyar Hang interjúját itt olvashatja.
  • Az Azonnalin publikált beszélgetést pedig itt.
  • Most a két interjú legérdekesebb jeleneteit szemlézzük.

Sokszor sok helyen feltűnt az utóbbi időben, hogy a tüntetésekről már nem vicceskedve, hanem komolyan posztol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Erre azt mondja Kovács, ők mindenhez igyekeznek viccesen hozzáállni, de „például a hajléktalantörvényen már mi sem nevettünk, arra igyekeztünk valami értelmeset kitalálni. A humorra azonban szükség van ahhoz, hogy ne menjünk át gyűlölködésbe”.

A jelenleg is zajló tüntetésekről a pártelnök azt mondta, „tök jó”, hogy az ellenzéki politikusok végre, nyolc év után észrevették, hogy léteznek. „Ma egy ellenzéki pártnak Magyarországon csak azok az eszközei, amiket az elmúlt hetekben láttunk. Jól reagáltak egy helyzetre, és a társadalom is jól reagált rájuk. Sokan kimentek az utcára, amiből az ellenzéki politikusok is láthatják, hogy jó az irány.”

Hozzáteszi azonban, hogy amíg az MSZP és a Jobbik a két legnagyobb ellenzéki erő, addig nem fog csökkenni a kormány népszerűsége. Ők pedig a jelenlegi felhozatalból egyik párttal sem kívánnak együttműködni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

Megváltozott a módszertan, rátaláltak 16 ezer dolgozó volt közmunkásra

Megváltozott a módszertan, rátaláltak 16 ezer dolgozó volt közmunkásra

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását