szerző:
hvg.hu

A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján is körözik, múlt szombaton pedig Belgrádban is lelőtt valakit a nyílt utcán.

Tavaly szeptemberben egy holttestet találtak a XV. kerületben a Pólus Center mögött, a Szilas-patak partján, és hamarosan kiderült, az áldozat egy sikeres építési vállalkozó volt.

A Blikk most azt írja, egy jelenleg szökésben lévő szerbiai bérgyilkos, bizonyos Dér Csaba követhette el az újpalotai gyilkosságot, a férfit pedig most azért is körözik, mert múlt szombaton a nyílt utcán fejbe lőtt Belgrádban egy férfit, Nebojša Markovićot, aki épp egy gyerekkocsit próbált betenni az autójába. Egy biztonsági kamera rögzítette az esetet, ez alapján azonosították az elkövetőt. Az áldozat Aleksandar Šaracnak, egy hírhedt Pink Panther nevű bűnbanda tagjának a sógora volt.

A Blikk azt írja, az Újpalotán megölt V. László és gyilkosa késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához, majd amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, és közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmederbe lökte, majd visszaült az autójába, és elhajtott. A lap úgy tudja, az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, de ezeket nem vitte el a gyilkos. A Blikk információi szerint egy korábbi drogvita húzódott a leszámolás hátterében.

A rendőrség akkor hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos utáni hajszát, a police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csaba ellen pedig tavaly szeptember 27-én, vagyis hét nappal a gyilkosságot követően elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig most is csak annyit közölt, hogy a rendőrség honlapján lévő Közérdekből nyilvános körözések adatain felül további információt nem kívánnak megosztani.

A Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben viszont európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kibocsátott a szabadkai születésű, de magyar állampolgárságú férfi ellen a 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

A Magyar Szó azt írta, a férfi gyilkosság miatt már ült börtönben, 2004-ben ugyanis beismerte, hogy ő ölte meg az újvidéki Branislav Jelačićot kábítószerpiaci viták miatt, vele egy étteremben végzett. Egy éve szabadult.

Abban az esetben, ha megtalálják a szökésben lévő férft, Magyarországon és Szerbiában is bíróság elé áll majd. Mind a két esetben előre kitervelten elkövetett emberölésért kell felelnie. Ilyen súlyú bűncselekménynél a valós életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orosz városokban tüntettek a Kuril-szigetek visszaadása ellen

Orosz városokban tüntettek a Kuril-szigetek visszaadása ellen

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

Az Európai Bizottsághoz fordul a DK a nyaralók adatainak gyűjtése miatt

Az Európai Bizottsághoz fordul a DK a nyaralók adatainak gyűjtése miatt

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek