Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Bár minden jel arra utalt, hogy a megbízott vezető Burány Béla mellett döntenek, mégis Hetzman László lett a befutó. Úgy tudjuk, a vezetés bizalma megingott Burányban, de nem akarták tovább húzni a vezetőkeresést.

Meglepetésre nem Burány Béla lett a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, hanem Hetzman László, írta meg a Népszava. Burány Zacher Gábor lemondása után megbízottként vezette a sok botrányos ügy miatt közfigyelemnek örvendő sürgősségi centrumot. Úgy tűnt, ő is lesz a befutó, mert amikor novemberben kiírták a pályázatot, azt mintha kifejezetten rá írták volna ki:

©

Az elbírálásban előnyt jelentett a hospitális és prehospitális sürgősségi ellátórendszerrel (értsd mentők) meglévő kapcsolat, a minőségbiztosítás területén szerzett tapasztalat és az egészségügyi szakmenedzser MSC. Burány Béla az Országos Mentőszolgálat vezetője volt, annak belső ellenőrzési osztályát is vezette, és egészségügyi szakmenedzseri képesítéssel is rendelkezik. Ki volt tehát kövezve az út az osztályvezetői posztra, mindenki arra számított, Burány lesz a főnök.

Mégis Hetzman lett. Úgy tudjuk, a döntéshozók meggondolták magukat, úgy érezhették, Burány újabb támadási felületet jelenthet, nem eléggé elfogadott szakember. Ugyanakkor nem lehetett volna pesztizsvesztség nélkül új pályázatot kiírni. A Burányra kiírt pályázati előnyök leszűkítették a jelentkezők körét, ráadásul úgy tudjuk, viszonylag kevés helyen volt meghirdetve. Hetzman maradt egyedül elfogadható opciónak a jelentkezők közül, állítják forrásaink. Ő két éve sürgősségi orvos, a légimentők szakmai vezetője volt korábban, és nem ismeretlen a média előtt sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!