szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még mindig születnek magyarázatok a kormányoldali sajtóval kritikus Varga István megszólalásával és távozásával kapcsolatban, most L. Simon László nyilvánított a Fideszben tapasztaltakhoz képest mérsékeltebb véleményt a kormányzati sajtóholdingban rövid életű vezetői karriert befutó Varga szavairól.

Hibázott Varga István, a kormányzeti médiaholding, KESMA egykori vezetője, amikor kritikusan beszélt a kormánypárti sajtó minőségéről, mondta a Klubrádióban az ATV tudósítása alapján L. Simon László volt kulturális államtitkár. "És nem azért, mert nem lehet az embernek szabad véleménye a sajtó ilyen vagy olyan részének a működéséről, hanem azért, mert ha valaki elvállalja egy ilyen, javarészt kormánypárti médiaalapítvány vezetését, akkor nyilván ennek megfelelően kell nyilatkoznia. Ráadásul, még egy hibát elkövetett, ami szakmai hiba. Olyan ítéletet mondott, ami szakmailag nem volt megalapozott, hiteles."

L. Simon arról is beszélt, hogy Vargát nem mondatták le, hanem magától lépett vissza: "Varga István egy szuverén, autonóm ember, és ha nem akart volna lemondani, higgye el, nem mondott volna le." A 24.hu információi szerint ennek a szuverén, autonóm embernek Rogán Antal kabinetminiszter maga mondta el, hogy kegyvesztett lett.

L. Simon szerint Vargának többet kéne forgatnia a Figyelőt, és akkor rájönne, hogy van az olyan jó, mint a Magyar Narancs.

Varga István kritikusan beszélt a kormányoldali sajtó teljesítményéről, ami miatt még Kocsis Máté frakcióvezetőnek is meg kellett szólalnia. Úgy nyugtatta a kormánysajtót: "Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk", illetve Kocsis nem volt olyan megengedő Vargával és a vélemények szabadságáról, mint L. Simon: "Szégyellem magam az általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kérek Önöktől".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: november elején jön a szupererős VW Golf R

Hivatalos: november elején jön a szupererős VW Golf R

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot