szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még a fideszesek is elutasítják Bayer Zsolt gyalázkodó szavait, amivel Nagy Blanka diáklányt illette. Az O1G-ről már megoszlanak a vélemények.

Még a kormánypárti szavazók is elítélik Bayer Zsolt gyalázkodó szavait, amelyekkel Nagy Blanka 19 éves kiskunfélegyházi diákról beszélt. A kormánypárti sajtóban többen többször gyalázták a köztársasági elnököt kecskeméti beszédében becsmérlő kifejezésekkel illető lányt. Az IDEA intézet közvélemény-kutatáson mérte fel, mit gondolnak Bayer Zsolt reakciójáról az emberek. A 24.hu által ismertetett felmérés szerint a fideszes szavazók 52 százaléka egyáltalán, vagy inkább nem tartja elfogadhatónak Bayer szavait, az ellenzékieknél az elutasítás 90 százalék felett van.

©

Az is kiderült, hogy az O1G-rövidítést a fideszesek 5, az ellenzékiek 36 százaléka használta az elmúlt hónapokban. A kormánypárti szavazók 70 százaléka nem meglepő módon elutasítja, hogy egy miniszterelnököt ilyen kifejezéssel illessenek, az ellenzékieknek viszont 75 százaléka valamilyen mértékben elfogadja ezt.

Az IDEA Intézet a kutatás adatait 2019. január 26. és 28. között vette fel közösségi média alapú kérdőív segítségével. A vizsgálat végeredménye reprezentatív az ország felnőtt népességére nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus tekintetében. A 2000 fős minta hibahatára az alapmegoszlások esetében legfeljebb +/- 2,2 százalékpont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Bejrúti robbanás: zavargások a városban, a tüntetők kormányzati épületeket támadnak

Bejrúti robbanás: zavargások a városban, a tüntetők kormányzati épületeket támadnak

Amikor még önfeledten öleltünk a Szigeten

Amikor még önfeledten öleltünk a Szigeten