Tetszett a cikk?

A szintén Mészáros vezetéknevű új polgármester nem milliárdos.

Míg az előző felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát vizsgálva kisült a szemünk a sok, papírra vetett milliárdtól, addig az új településvezető, Mészáros László bevallása teljesen köznapinak hat.

Három ingatlant tulajdonol:

  • Marcaliban egy 552 nm-s erdő teljes mértékben az övé, 1994-ben vette, (furcsának tűnhet, de négyzetméterről van szó)
  • Jánosházán is van egy erdeje, 2,9418 hektár felerészben az övé. Életjáradékként kapta, 2002-ben,
  • Felcsúton egy családi ház fele részben az övé, annak méretét nem tüntették fel, csak a hozzá tartozó udvarét, mely 1156 nm.

Két nagy értékű ingóság van a nevén,

  • Az Audi A3 sportback 1.6-os dízelt 2018.augusztusban vette.
  • Van egy motoros kishajója, MAXUM 2004 cd típusú, ezt tavaly áprilisban vette. (Ilyen típusú kishajót nem találtunk, de újra csekkolva a vagyonnyilatkozatot valóban cd van beírva.)

Értékpapírban vagy takarékbetétben elhelyezett megtakarítása nincs, a hathavi illetményalapot meghaladó készpénze

3 millió forint,

számlán 2 millió forintot tart, de ugyanennyivel tartozik is egy banknak.

Polgármesterként 242.465 forint a fizetése, a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány alkalmazásában állva havi 138 ezer forintot kap. Cégbirodalma sincs, a Puskás FC ügyvezetője csupán.

Mészáros Lőrinc 2018 áprilisában mondott le polgármesteri tisztségéről arra hivatkozva, hogy cégbirodalma nagy változás előtt áll, így arra akar koncentrálni. Ezzel megszűnt közszereplőnek lenni, így vagyoni helyzete még annyira sem átlátható, mint előtte volt. A cégbirodalmat érintő változás viszont igaz volt, mostanra Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar.

Felcsúton tavaly augusztusban választották meg az új polgármestert, Mészáros László (Fidesz) és Mészáros László független (amúgy kétfarkú kutya pártos) jelölt közül a fideszesre voksoltak a lakosok, aki korábban Felcsút alpolgármestere volt. A vagyonnyilatkozat megtekintésének gyakorlata a polgármester-váltás ellenére sem változott: azt ugyanúgy csak személyesen, előre egyeztetett időpontban lehetett kijegyzetelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció