szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán haverjáé az összes felület.

Szeptember 1-től csak a tulajdonos engedélyével lehet plakátokat elhelyezni a villanyoszlopokon, holott korábban ehhez nem kellett hozzájárulás. A Népszava cikkéből kiderül, ez végső soron azt jelenti, hogy az ellenzéki pártok újabb lehetőségtől esnek el.

Az Elmű felületeinek értékesítését ugyanis az ESMA Reklám Zrt. végzi, amely Garancsi István oligarcha tulajdona. Garancsi István az, akinek magángépén Orbán Viktor focimeccsekre szokott repülni, ha kedve tartja. Így nem valószínű, hogy az ő felületein érdemi ellenzéki kampányolásra lesz mód.

Szintén az ESMA fennhatósága alá tartoznak az E.On köztéri létesítményei.

A lapnak Jakab Péter, a Jobbik szóvivője azt mondta, a plakáttörvény eleve korlátozza a kampányolás lehetőségeit azzal, hogy listaárat ír elő piaci ár helyett. A kormánypártokhoz képest csekély anyagiakkal rendelkező ellenzék, amelyet ráadásul az Állami Számvevőszék is módszeresen kizsigerel, így nemigen rúg labdába a közpénzből is kampányoló kormánypárttal szemben. Jakab azt mondta, a felületeket fórumokkal, standolással, utcai jelenléttel tudják kiváltani.

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója arról számolt be, hogy a többségében "Mészáros Lőrinchez" tartozó médiumok sorra visszautasítják a politikai hirdetések közlését. Ezugyan azzal jár, hogy a Fidesz hirdetéseit sem adják le, de cserébe lehozzák a kormányét.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja pedig azt mondta, hogy egy tavalyi törvénymódosítás miatt már az áruházak parkolóiban sem lehet aláírást gyűjteni, ami szintén az ellenzéki tevékenység ellehetetlenítését célozza.

Mindez elsősorban vidéken jelent problémát, ahol nincsenek a budapesti aluljárókhoz hasonló forgalmas helyek - állapítja meg a Népszava.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!