Dobrev Klára: Nem tudok azonosulni a nagyszüleim világlátásával

Dobrev Klára: Nem tudok azonosulni a nagyszüleim világlátásával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A DK EP-listavezetője az Atv-ben beszélt családjáról, Deutsch Tamás vádjairól, a migráció megítéléséről, illetve arról is, hogy európai multiadót szeretne.

Nem tud azonosulni azzal, ahogy a nagyszülei látták a világot, mondta Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc Felesége, a DK EP-listájának vezetője az Atv-ben. Ezt azokra a vádakra válaszolja, amelyek felmenőire, a kádári államban vezető funkciót betöltő, 1956-os megtorlásban aktív részt vállaló Apró Antalra vonatkoztak.

Arról is beszélt, hogy Deutsch Tamás szerint neki csak a mentelmi jog miatt kéne az EP-képviselői pozíció: nincs ellene büntetőeljárás, „de ahogy ismerjük Polt ügyészségét, lehet, hogy náluk már a bírói döntés is megvan”.

Elhangzott, hogy az ellenzékiek megszavaznák a brüsszeli bevándorláspárti javaslatokat: „nincsenek bevándorláspárti tervek, nincsenek bevándorláspárti politikusok. Nincsenek olyan sem a magyar, sem az európai politikában, akik a migrációt támogatnák”.

Dobrev olyan dolgokról vitatkozna szívesen fideszes politikusokkal, amelyek tényleg érintik az embereket. A terveiről, programjáról is beszélt: ma még nem tartunk ott, hogy egy román, bolgár, vagy egy magyar gyereknek, olyan kilátásai lennének, mint egy dánnak például. Az európai családi pótlék mellett a programban szerepel még az európai minimálbér és minimálnyugdíj, valamint az európai multiadó is.

Ha megválasztják képviselőnek, lemond a cégvezetésről.

Hozzászólások