szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eredménytelen sztrájktárgyalások esetén március 14-én figyelmeztető sztrájkot tartanak a kormányzati, önkormányzati és szociális szférában is. Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a sztrájkelőkészítő bizottság tárgyalásai a kormányzattal sikertelennek minősíthetőek, ezért hivatalosan levélben is tájékoztatták Gulyás Gergely és Pintér Sándor minisztereket a döntésről.

A Mérce tudósítása szerint a szakszervezeti vezető elmondta, a bérek rendezésével és a növekvő túlórákkal kapcsolatban teljes a bizonytalanság az államigazgatásban, sokan máris a pályaelhagyáson gondolkodnak. Hozzátette, az utóbbi hetek mozgósítási tapasztalatai a szakterületen azonban pozitívak.

Boros Péterné arról is beszélt, az állami intézményeknél, önkormányzatoknál a túlterheltség immár elviselhetetlen méreteket öltött,

13. havi munka már van, 13. havi bér még nincs.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón szólt Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki egyben az Országos Sztrájkelőkészítő- és Demonstrációs Bizottság (OSZ) ügyvivője, ő azt mondta, a közoktatási szféra a közszolgáktól elkülönülő ágazat, ugyanakkor a több szakszervezeti konföderációt is tömörítő, ágazati sztrájkbizottság vezetőjeként bejelentette, szolidaritásukat fejezi ki a közszolgálati sztrájkkal,

szolidaritásuk jeléül pedig kétórás figyelmeztető sztrájkkal csatlakoznak a március 14-i akcióhoz.

Boros Péterné is bejelentette, március 14-én sztrájknapi sajtótájékoztatóval jelentkeznek majd újra, ahol az addigi fejleményekről is beszámolnak. Sajtókérdésre elmondta, hétfőn már kaptak értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumából, amelyben ők azt írták, március 6-án 11 órára a tárca képviselője már várja a sztrájkbizottságot, máshonnan konkrét jelzés még nem kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos változás jön a Google Drive-ra: 30 nap után véglegesen törlődnek a fájlok a kukából

Fontos változás jön a Google Drive-ra: 30 nap után véglegesen törlődnek a fájlok a kukából

Oroszok is besegítenek a Huawei saját rendszerébe, amellyel lenyomnák az Androidot

Oroszok is besegítenek a Huawei saját rendszerébe, amellyel lenyomnák az Androidot

Össztűz Boris Johnsonra a Brexit-megállapodást felülíró törvény miatt

Össztűz Boris Johnsonra a Brexit-megállapodást felülíró törvény miatt