szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elemző elismerte, ő hallható a felvételen, de nem emlékszik arra, hogy használta volna ezt a kifejezést.

Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván... nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta.

Ez hallható azon a hangfelvételen, amit a 444 ismertet. A leirat szerint mindez egy fideszes fórumon hangozhatott el, a beszélő pedig G. Fodor Gábor, akiről egy időben azt lehetett hallani, Orbán nem hivatalos tanácsadói közül az egyik, egyébként pedig politológus, most a kormányhű médiumok egyikének, a 888-nak a főszerkesztője.

Itt a felvétel, elég „szemcsés” a hangminőség:

GFG – ez a rövidítése – a 444-nek azt mondta, nem emlékezett arra, hogy ilyet mondott volna, majd kijelentette, nem kommentálja az ügyet. „Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?”

A Magyar Hangnak pedig azt mondta, ő hallható, bár nem emlékszik, hogy a fenti kifejezést használta volna.

Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.

Hozzátette, valószínűleg olyan valaki „szivárogtatta ki” a felvételt, aki ártani akar neki, ám nem látja értelmét azon töprengeni, hogy ki lehetett az. Kifejtette azt is, hogy valószínűleg a zártkörű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet, hiszen pontosan tisztában van azzal, hogy a Viktor és a Jugend szavak együttes említése rossz és igazságtalan üzenettársításra alkalmas.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket