szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostantól csak akkor mennek, ha azt a lakók előre kérik, és nincs tartozásuk.

Megszünteti eddigi lomtalanítási gyakorlatát a területéhez tartozó településeken a Zöld Híd Kft. – vette észre a szimon.hu hírportál. Az új szabályozás szerint 2019-től házhoz menő rendszerben viszik el a lomokat, lakossági igénybejelentés szerint.

A lakók évente egy alkalommal, maximum 2 köbméternyi hulladékig, térítésmentesen kérhetnek lomtalanítást, ezt azonban előre kell jelezniük, és nem mindegy, hogy mikor. A településekhez tartozó időpontokat honlapján tette közzé a Zöld Híd Kft. A társasházak esetében minden esetben a közös képviselővel kell egyeztetni, és csak ő kérheti a hulladékok elszállítását a társaságtól.

Fontos információ, hogy csak azok kérhetik az ingyenes lomtalanítást, akiknek nincs közüzemi díjhátralékuk, és szerződött, aktív felhasználók – vagyis a szolgáltatást nem szüneteltetik. A szimon.hu szerint ez utóbbi egy nyaralóövezettel megáldott településen – ahol a nyaralók nagy része csak a nyári hónapokra kéri a szolgáltatást, de a téli hónapokra szünetelteti –, elég nagy problémákat okozhat.

A Zöld Híd Kft. tavaly októberben jelentette be, hogy a rezsicsökkentés miatt is bekövetkezett pénzügyi válsághelyzet miatt 116 településen nem fogja elvinni a szemetet. A bejelentés 125 ezer családot érintett, a szolgáltatást végül a Katasztrófavédelem vette át. A helyzet akkor csak több hét elteltével normalizálódott.

(Címlapképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain