szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem értek még véget az átalakítások a kormányközeli médiaholdingnál, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnál (Kesma) – értesült a 24.hu.

A hírportál úgy tudja, új lap kerülhet piacra a kormánymédia részeként: Mandiner címen érkezhet közéleti-politikai tematikájú hetilap. Az értesülés nyomán megkeresték a Kesmát, ám nem kaptak választ a kérdéseikre.

A 24.hu azt is írja, hogy távozik a Figyelő hetilap főszerkesztője, Lánczi Tamás. Amikor február végén kiderült, hogy az addig Schmidt Mária tulajdonában lévő lap beolvad a Kesmába, emiatt pedig lemondott a háromtagú szerkesztőbizottság (benne Lánczival), ő főszerkesztőként a helyén maradt.

Lánczi posztját a 24.hu információi szerint Deák Bálint, a Világgazdaság főszerkesztője veszi át.

Ahogy megírtuk, a múlt héten Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját nevezték ki a Kesma új vezetőjévé. Ő azt a Varga Istvánt váltja, akinek azért kellett távoznia, mert egy interjúban keményen bírálta a kormánypárti médiát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!