szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A görögök embercsempészés miatt nyomoztak ellene, itthon terrorizmus gyanúja miatt vették őrizetbe.

Megszólalt a TEK a terrorizmusgyanúval őrizetbe vett Hassan F. miatt: a Terrorelhárítási Központ szerint Hajdu János főigazgató soha sem állította, hogy Hassan F. a görög titkosszolgálatokkal működne együtt, azt írták, ezek hamis spekulációk, amelyek félreértésre adnak okot.

Hozzátették, a TEK felderítő tevékenysége közben annak gyanúja merült fel, hogy a férfi, F. Hassan az Iszlám Állam terrorszervezet tagja és különböző terrorcselekmények elkövetésében vett részt, ekkor haladéktalanul feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen. A büntetőeljárást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytatja, ennek célja, hogy F. Hassan cselekményével kapcsolatban beszerezzék a bizonyítékokat, mérlegeljék azokat, majd döntsenek a vádemelésről.

A TEK a görög titkosszolgálatra reagált, amely pénteken azt közölte, az Iszlám Állam állítólagos hóhéra nem volt az ügynökük, és a magyar társszervek tavaly augusztus óta tudtak Hassan F. létezéséről, de nem tudtak bizonyítékokat küldeni a terrorcselekményekben való részvételéről. A görögök állítják, embercsempészet miatt nyomoztak a férfi után, és nyugtalanítja őket, hogy bizonyos országok politikai ügyekre használják a terrorizmus elleni harcot, ami rombolja a közös fellépéshez szükséges együttműködést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!