szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Philip vörösterrorként éli meg, hogy rákérdeztek az ingatlanszerzésére.

Bayer Zsolt és Palkovics László után Rákay Philipnek is sikerült megcsípnie egy önkormányzati örökbérletet a várbéli Bécsi kapu téren – írja a 24.hu. A 60 négyzetméteres lakás egy olyan házban van, amelyre 70 millió forintot költött az I. kerületi önkormányzat.

A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese nem az egyszerű bérlők vagy a devizahitelesek keserű kenyerét eszi: csupán 39 ezer forintot fizet havonta a lakás használatáért, amely ráadásul élethosszig tart, és örökölhető is.

Rákay a Hír Tv-ben kezdte a fideszes médiakarriert, de levezetett pártrendezvényeket és tüntetéseket is. 2002-ben ő volt az, aki kétmillió támogatót hallucinált a Fidesz Kossuth téri demonstrációjára.

A 39 ezer forintos lakbér nemcsak a piaci áraknál alacsonyabb jóval: az I. kerület nemrég havi 83 ezer forintért hirdetett meg egy 45 négyzetméteres egyszobás lakást.

A trükk ugyanaz, mint Bayer Zsoltnál: a bérlővel lakáscsere-szerződést kötnek – noha Bayerről időközben kiderült, hogy a bérletért becserélt ház hirtelen ismét a család tulajdonába került valahogy. A cserealap egyébként ott egy pilisszentkereszti faház volt.

Rákay a 24.hu érdeklődésére terjedelmes levéllel válaszolt, amelyben felháborodását fejezi ki, és többek közt azt írja: "az egyetlen, amihez az önhöz hasonló (...#@&!) csinovnyikok értenek: a magyar társadalom erre fogékony rétegének hazugságokkal való, gátlástalan hergelése. Kizárólag ebben jeleskednek önök – csakúgy, mint ideológiai előképeik, éppen száz esztendeje", vagyis a gyanús várba költözése iránti kíváncsiságot a vörösterrorhoz hasonlítja. Emellett azt állítja, hogy "rengeteget" költöttek a várbéli lakásra, amelyet "lelakott" állapotban vettek birtokba.

Az I. kerületben egyébként sok a kiadó ingatlan, maga a polgármester, Nagy Gábor Tamás és szülei is önkormányzati lakásban laknak. Nem egészen világos, kik előtt áll nyitva ez a lehetőség, bár Bayer és Rákay példájából kitapogatható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt