szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök milliárdosai megtalálták, hogyan lehet kiszivattyúzni a pénzt - most a Kincsem nemzeti lovasprogram színfalai mögé néztünk be.

Miközben a pénz nem csekély része Mészáros Lőrinc és a kormányhoz közeli többi oligarcha zsebében csilingel, az Orbán-kormány 2012-ben megszavazott lovasprogramjából éppen azok a tervek nem valósultak meg, amelyekből az átlagos halandók is részesülhetnének. Például, hogy az általános iskolások ingyen lovagolhassanak. A holnap megjelenő HVG-ben részletesen olvashatnak a Kincsem nemzeti lovasprogramról.

Az elképzelés egyik fontos eleme például azzal számolt még 2012-ben, hogy az akkor még 650 milliós fogadási forgalom már 2016-ra 10 milliárd forintra nő, ami "a teljes lovas ágazat meghatározó pénzügyi forrása" lesz. Ennek azonban még az ötöde sem valsóult meg, pedig a fogadászszervező állami vállalat mintegy 850 millió forintot költött arra, hogy a világ legnagyobb francia és német szolgáltatóitól beszerezze a szükséges terminálokat és szoftvereket. A csütörtöki HVG-ben szó lesz még arról, hogy már belső fideszes körök is elégedetlenek, mivel kulcsfontosságú elemek hiányzonak a lovasprogramból.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!