szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös szervezetet hozott létre hat párt a XVI. kerületben.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Közös szervezetet hozott létre a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd a XVI. kerületben, hogy megvizsgálják, hogyan tudnának együttműködni az önkormányzati választásokon.

A Momentum közleménye szerint mindannyian egyetértenek abban, hogy „a Fidesz Kertvárosban is tapasztalható túlhatalmát” csak abban az esetben van esély megtörni, ha az ellenzék összes pártja együttműködik. Ezért állapodtak meg, hogy létrehoznak egy közös szervezetet, mely teret kínál a későbbi szoros együttműködésre, és alapját képezi az őszi választásokon való indulás feltételeinek megteremtéséhez, valamint egy közösségi fórumot teremt arra, hogy párbeszéd útján a lakosság véleményét becsatornázzák az együttműködésbe.

Hozzátették: az egyesület bejegyzése iránti kérelem erősíti azt a szándékot, hogy az őszi önkormányzati választásokon minden egyéni körzetben egy kihívója legyen a fideszes jelölteknek.

Ahogy azt korábban megírtuk, az MSZP–P, a DK és a Momentum már áprilisban bejelentette a közös jelölteket. Eszerint a XVI. kerületben a DK színeiben Nemes Gábor indulna a polgármesteri posztért. Akkor azonban az LMP és a Jobbik még nem csatlakozott a kezdeményezéshez, a mai bejelentés viszont arra utal, hogy valószínűleg velük is sikerült megegyezni a közös indulásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

Egy japán cég kitalálta, hogyan pörgetheti a "turizmust" koronavírus idején

Egy japán cég kitalálta, hogyan pörgetheti a "turizmust" koronavírus idején

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó