szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kíváncsi arra, hogyan alakultak az erőviszonyok az Európai Parlamentben az elmúlt években? Vagy arra, hogy a Fidesz hogyan teljesített az öt évvel ezelőtti eredményeihez képest? Nem kell tovább keresgélnie, nálunk egy helyen megtalál minden fontos adatot.

Az első ábrán azt mutatjuk meg, hogyan oszlanak meg a frakciók mandátumai az Európai Parlamentben az EP hivatalos becslése szerint. Az erőviszonyokat a dátumra kattintva összehasonlíthatja a 2014–2019-es ciklus adataival.

Itt pedig az EP négy meghatározó pártcsaládjának eredményeit vetheti össze egészen 1979-től mostanáig. Az animáció lejátszásához kattintson az "Indítás" gombra:

A magyar pártok EP-szereplésének változását is nyomon követheti a 2004-es, a 2009-es, a 2014-es, illetve a mostani választáson. (Interaktív infografikánkon választhat az eredmény szerinti megjelenítés, illetve a helyezések között. Az animációt szintén az "Indítás" gombbal játszhatja le.)

Magyarországon belül az egyes megyei eredményeket is térképre vittük, itt a mostani számokat az előző EP-választási eredményekkel hasonlíthatja össze:


2019 a választások éve. Kövesse az eseményeket hétről hétre a HVG hetilappal. Most 20% kedvezménnyel fizethet elő 4 vagy 8 hónapra is! bolt.hvg.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 9,5 milliárd forint ment el a madárinfluenza miatti kártérítésekre idén

Közel 9,5 milliárd forint ment el a madárinfluenza miatti kártérítésekre idén

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Publicus: A budapestiek egy része semmilyen botrányra nem emlékszik a Tarlós-érából

Publicus: A budapestiek egy része semmilyen botrányra nem emlékszik a Tarlós-érából