szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása, mivel egy hete újabb 6 milliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a jelenlegi vezetés – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn ellenzéki nyilatkozatokra reagálva.

Közleményben üzent Karácsony Gergelynek és Kunhalmi Ágnesnek a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Szűcs Somlyó Mária a Budapest.hu-ra felkerült kommünikében azt írta, először az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje reklamált "végre" budapesti klímastratégiát, nem törődve azzal, hogy ilyen nem csak készült, de a Fővárosi Közgyűlés már 2018 áprilisában határozatban el is fogadta. Hétfőn pedig a szocialista politikussal "poénkodott" már nem először a 3-as metró klímaberendezésének hiányán, mondván: a "marháknál is kevesebbre becsüli a városvezetés az embereket".

Átadták a hármas metró felújított szakaszát, és még klíma is lehet benne

Tarlós István főpolgármester átadta az M3-as felújított szakaszát.

Szűcs Somlyó most arra hívta fel a két politikus figyelmét, hogy "az elvbarátaik által itt felejtett Alstom szerződéssel összefüggő perekben alig egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a városnak a jelenlegi vezetés".

A közlemény szerint ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében.

A főpolgármester már jóval korábban – például a felújított szakasz átadóján – is utalt erre a lehetőségre, ami most meg is valósítható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!