szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán beszélt Orbán, aki 9 éve nem járt ott. A sztárfellépő nem ő, hanem Paul Anka volt.

Egy éve vagyok itt az országban és beleszerettem

- mondta David Cornstein amerikai magyar nagykövet a Függetlenség napja alkalmából rendezett fogadáson. Arról beszélt, büszke a két ország baráti kapcsolatára és arra, amit elértek.

Orbán Viktor miniszterelnököt pedig azzal konferálta fel,

egy tangóhoz ketten kellenek, mondják az én országomban, és ehhez olyan partner kell, mint akit most bemutatok, Orbán Viktor.

Orbán is a jó viszonyt hangsúlyozta. Megjegyezte, 9 éve nem volt itt. Az amerikai-magyar viszonyban voltak jó és rossz időszakok, most jó időszak van, és ezért köszönetet mondott a nagykövetnek is.

Ti, amerikaiak jó okkal mondhatjátok, hogy Amerika az első, mi magyarok is ugyanezt mondjuk. Az értékeink ugyanazok:az apákat és anyákat védjük, hiszen ők alkotják a családot. Mindketten védjük a kereszténységet, egyikünk sem fogadja el, hogy a keresztény közösség a leginkább üldözött a világban.

Tudósítóink szerint Orbánt megtapsolták, mikor a NATO-tagságról beszélt. Azzal folytatta,

amerikai barátaink számíthantnak ránk mind a tárgyalóteremben, mind a harcmezőn.

Isten áldja mindkét országot - zárta beszédét Orbán, majd következett az este sztájra, Paul Anka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!