szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Májusban különösen sok volt.

Április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, ezért az atv.hu megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy a második negyedéves, a moratórium lejártát követő számokról érdeklődjön. Kiderült, hogy áprilisban és májusban összesen 904 végrehajtás volt. Ebből 589 lakóingatlan sikeres árverését követő birtokba adás miatt, 161 lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt, 98 a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során, 55 önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt, 1 pedig bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően.

Májusban ugrottak meg igazán az ingatlannal kapcsolatos végrehajtások, amikor lejárt a kilakoltatási moratórium. Csak ebben a hónapban 852 alkalommal került sor ilyen „akcióra”.

Az elmúlt három évben összesen csaknem 10 ezer otthonból és üzlethelyiségből történt kilakoltatás Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!