Lesz Brexit-biztos, de a külügyminisztériumban

Lesz Brexit-biztos, de a külügyminisztériumban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Takács Szabolcs munkájáért havi bruttó 700 ezer forintot kap.

Varga Judit igazságügyi miniszter számolt be ma reggel arról, hogy lesz Brexit-ügyekért felelős miniszteri biztos Takács Szabolcs személyében, aki pár nappal ezelőttig a Miniszterelnökség európai politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára volt.

A csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőből azonban az derül ki, hogy bár az uniós ügyek valóban az Igazságügyi Minisztériumhoz kerültek át a Miniszterelnökségtől, ezt az új miniszteri biztost Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nevezte ki, és ő fogja irányítani. Munkájáért havi bruttó 700 000 forintot kap.

Takács Szabolcs új feladatait egyebek közt így határozta meg a miniszter: összehangolja a magyar szerveknek a brit kilépéssel kapcsolatos álláspontját, kapcsolatot tart a brit és európai uniós szervezetekkel annak érdekében, hogy a kilépés Magyarországot érintő várható következményei összehangoltan, a magyar érdekeknek megfelelően, indokolt esetben a viszonosság elvének tiszteletben tartásával közösen legyen kezelve. Továbbá előmozdítja, hogy az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok, valamint a hazánkban élő brit állampolgárok szerzett jogai ne sérüljenek a kilépés következményeként.

Hozzászólások