szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lighttech Lámpatechnológiai Kft. üzemében volt a robbanás.

Robbanás volt Dunakeszin a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. üzemében – még hétfőn dél körül, de akkor nem jelentek meg hírek erről, a helyi Keszi Channel csak kedden írt az esetről. A Magyar Hang megkereste Kolozsi Pétert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettesét, aki megerősítette a lapnak a robbanást.

A budapesti és a Pest megyei tűzoltók a helyszínre érkezve felvették a kapcsolatot a helyi szakemberekkel, és átvizsgálták az üzemcsarnokot, ahol tűz nem volt. A bent dolgozókat kikísérték a csarnokból, a mobillaborral pedig ellenőrzéseket végeztek, de egészségre vagy környezetre káros anyagot nem találtak a levegőben.

 

A Keszi Channel információi szerint egy közel 150 méteres, túlnyomásos műanyag levegőztető robbant fel. Úgy tudják, hogy a repeszdarabok egy embert könnyebben megsebesítettek, több mint tízen pedig könnyű hallássérülést szenvedtek.

A Lighttech világítótesteket és szoláriumcsöveket gyárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!