Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Összegezte Csizmadia László, a CÖF alapító-szóvivője a tusványosi tanulságokat a Magyar Hírlapban. A lényegi gondolatok:

Szabadság-szabadosság és a bármikor mobilizálható Békemenet
"2012-ben a kormány mellett kiálló több százezres békemenet szinte elfújta a hazai ellenzék által gerjesztett, Brüsszel felől tornyosuló felhőket. (...) A jó kormányzás mellett, ha kell, ma is megmozdulásra kész az egységgé vált tömeg.(...) A magyar emberek acélossá és elszánttá váltak, nehezen megszerzett szabadságukat soha nem fogják szabadosságra kicserélni."

Csizmadiát nem zavarja, hogy a kormány az EU felé mindig a szubszidiaritással érvel, de a CEU-, MTA-, civil és sok más ügyben sosem egyeztetett
"A szubszidiaritás talaján az emberek sorskérdéseit csak megkérdezésük után lehet eldönteni."

Soros nem fogja elkerülni a büntetőjogi felelősségre vonást a migránsok tízezreinek tengerbe veszejtése miatt:
"A közel-keleti és afrikai népek üzletszerű Európába csalogatása, majd az erre alapozott gazdagodás elítélendő módszer, bűnnek is nevezhető. Mindezt tetézik sok tízezer ártatlan ember tengerbe veszejtésével. A bűnösök felelősségre vonása – politikai és büntetőjogi értelemben egyaránt – sokáig nem várathat magára."

és Mészáros Lőrinc és családjának gazdagodásával sincs semmi baj:
"A magyar nagyvállalkozások kialakítása az ellenzék szerint korrupciós ügyletek sokaságát rejti. (...) a versenyképes magyar cégek itthon tartják a tőkét, és nyereségükből úgy építkezhetnek, hogy magukkal húzzák a beszállítóvá váló kis- és középvállalkozásokat is. Az ellenzéki sajtó a magyar vállalkozások nyereségét és tulajdonosainak osztalékát plakátolja ki. Arról egy szó sem esik, hogy a jól működő cégeink közvetve a magyar emberek jólétét erősítik."

Konklúzió?

"A keresztény igazság erejével megfogalmazva elég összehasonlítani az őszödi beszédet a Tusványoson elhangzottakkal, és világossá válik előttünk, hogy a demokrácia kevésbé politikai kérdés, sokkal inkább jellem dolga."

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Tusványoson elmagyarázta, miért gyűlölik őket ellenfeleik

Az illiberális politika helyes, csak más szót kellene kitalálni helyette - mondta Orbán Viktor, aki a 30. Bálványosi Szabadegyetemen elmondott beszédében többek között arról beszélt, miért legitim az illiberális demokrácia, miért gyűlölik őket a liberális ellenfeleik, de arról is, hogy miért hálás, amiért nem jutottak az SZDSZ sorsára.

Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről

Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját