szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyelvész, költő, műfordító Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről, illetve arról, hogy az illiberalizmus azt jelenti, hogy keresztény szabadság, azt mondta, „ez síkhülyeség”.

A Magyar Narancsnak adott interjút Nádasdy Ádám, a beszélgetés a Coca-Cola kampányával kezdődött, a plakátok egy részén azonos nemű párok ölelték egymást, amin sokan felháborodtak a kormányoldalról és a holdudvarból.

„Maguk is azok közé tartoznak, akik juszt is Coca-Colát kezdtek inni az elmúlt napokban? Beszélgettem Majtényi László exombudsmannal, mondta, hogy tulajdonképpen nagyon jót tesz a liberális erőknek egy ilyen barom ember, aki azt mondja, hogy bojkottálja a Coca-Colát. Az exombudsman szerint ennek vagy semmi hatása nem lesz a Coca-Cola-fogyasztásra, vagy még többen fogják inni” – minden kérdést nélkülözve ezzel kezdte az interjút Nádasdy. „Lehet, hogy Soroson keresztül fizeti őt a Coca-Cola” – tette hozzá az író.

Megérintette a politikus homofób kirohanása, „hiszen meleg vagyok”. Ugyanakkor mosolyogva is fogadta, hiszen saját bevallása szerint javíthatatlanul optimista. „Nézem a térképet, megyünk kelet felé, ennyi a lemaradás. Más barátaim persze azon szörnyülködtek, hogy még mindig itt tartunk, hiszen egy országgyűlési képviselő a Lajtától nyugatra ilyet nem mondhat. Ez is igaz.”

Azonban azon Nádasdy is meghökkent volna, ha a férfipár csókolózik a plakátokon, „mert azt provokatívnak éreztem volna. Ezt nem érzem provokatívnak, ezt csak a barom érzi annak. Vagy a barmok, nyilván sokan vannak. Itt épp arról van szó, hogy egy plakát hallatlan tapintattal kiszolgálja a közízlést.”

Nádasdy őszintén beszél korábbi betegségéről is, gyomorrákja volt, ezért is került szóba a magyar egészségügy helyzete. „Őszintén megmondom, nem panaszkodhatom, talán szerencsém is volt. Az esetem súlyos és érdekes volt orvosilag, ezért a sebészek szakmai érdeklődéssel fordultak felém.” Sokan mondták neki, a magyar egészségügy annál jobban működik, minél súlyosabb a beteg állapota, mert „akkor tényleg odafigyelnek”. Ő a legnagyobb ügyszeretetet tapasztalta, a legjobbakat mondhatja.

Orbán tusnádfürdői beszédéről, illetve arról, hogy a kormányfő úgy tárta fel az illiberalizmus lényegét, hogy az a keresztény szabadság, Nádasdy azt mondta:

Ez síkhülyeség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor: A foci és a snooker, avagy az erkölcsi nihilizmus és a korrektség uralma

Révész Sándor: A foci és a snooker, avagy az erkölcsi nihilizmus és a korrektség uralma

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés