szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor javaslatára Áder Jánostól kapott lovagkeresztet Szabados Ákos.

Augusztus 20-a alkalmából "Pesterzsébet fejlesztése, illetve kulturális életének élénkítése érdekében végzett, a főváros eredményes működéséhez hozzájáruló polgármesteri munkája elismeréséül a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta" a kerület polgármesterének – derül ki a városrész weboldaláról. A hírt az Index szúrta ki.

Szabados Ákos így mondott köszönetet az elismeréséfrt: "Nekem szóló kitüntetést kaptam, de a kerület lett gazdagabb vele. A közösen végzett munkánk dicsérete ez, az együtt elért eredmények hivatalos elismerése."

Úgy kapott Szabados állami kitüntetést, hogy tavasszal még az ellenzéki összefogás közös jelöltjeként nevezték meg az önkormányzati választásra, később azonban bejelentkezett érte, és most már vele kampányol a Fidesz. Ennek oka az, hogy a döntően inkább baloldali beállítottságú XX. kerületben 1994 óta nem tudott nyerni a Fidesz, ezért most új taktikát eszelt ki: nem saját, vagy "álcivil" jelöltet indítanak, hanem inkább a városrészt 21 éve irányító polgármestert támogatják.

Szabados 17 évig MSZP-sként vezette Pesterzsébetet, a pártból csak 2015 decemberében távozott.

Miután a Fidesz "lenyúlta", az ellenzék új jelöltet keresett és indít: a független Balog Róbertet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Toroczkai László is koronavírusos

Toroczkai László is koronavírusos