szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A házelnök szerint választani kell, az élet vagy a halál kultúrájának oldalára állunk-e. Kásler miniszter pedig arról beszélt, a magyar asszonyok akkor szülnek, ha úgy nevelik őket.

Demográfiai konferenciát rendeztek Budapesten, ahol több külföldi előadó, politikus és szakértő mellett felszólaltak a Fidesz prominensei is. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azzal kezdte előadását, hogy a nemzeteink jövőjéről, gyermekeink sorsáról van szó, ezért szervezték meg ezt a konferenciát. Úgy fogalmazott, a kérdésre a megoldást Orbán Viktor mondta ki (a magyar miniszterelnök előadásáról ITT írtunk bővebben), ami leegyszerűsítve az: vissza a gyökerekhez, vissza a keresztény értékekhez.

Az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak, ha késztetésük van rá, ha úgy nevelik őket.

Kásler szerint ezt a szemléletet kell visszahozni, ezzel lenne megoldható a népességfogyás. A kormányok ehhez csak annyit tehetnek hozzá, hogy biztosítják a materiális feltételeket, aki szülni akar, az tudjon szülni – mondta. Szerinte a világban már magyar modellről beszélnek és egyre több országból érdeklődnek a magyar módszerek után.

Kövér László házelnök a Demográfia és politika, magán- és közügyek, értékek címet viselő panelben arról beszélt, felszólalása előtt megkérdezte a szervezőket, miért kérték felszólalásra. Talán azért, hogy felborzolja a kedélyeket a balliberális oldalon? Épp ellenkezőleg, mondták a házelnöknek, aki azt mondta, meditatív előadásra készül. De azért hozzátette:

a gondolkodás balliberális polgártársainknak sem árt.

Majd Máté evangéliumából idézte Jézust: „Ha valamely ország meghasonlik magával, az az ország nem állhat tovább fenn. Ha egy ház meghasonlik magával, az a ház nem állhat fenn tovább.”

Szerinte nincs súlyosabb meghasonlás, mint ha valaki nem akarja továbbadni az életet, nem vállal gyermeket. „Ez nem egyéni kötelezettség, társadalmi, demográfiai szükségszerűség.” Kövér hosszan beszélt az államszocialista időkben végrehajtott abortuszokról, ami szerinte önmagában is indokolta a Fidesz jelen családpolitikáját.

El kell dönteni, hová állunk, az élet vagy a halál kultúrájának oldalára – mondta Kövér.

A halál oldalán azok állnak, akik családellenesek, vallásellenesek, sorolta, ahol nincs közjó, nincs közérdek, közerkölcs. Európában a halál kultúráját szolgálják azok, akik szerint a gyermekvállalás magánügy – magyarázta, így a kontinens szerinte anarchiába vagy diktatúrába süllyed. De azok is a halál kultúráját erősítik Európában, akik azt hirdetik, a homoszexualitás megváltoztathatatlan, a heteroszexualitásról azonban már az óvodában is azt beszélik, az is csak egy választás, létezik más választás is.

Meglátása szerint a gyermekvállalás közügy, a legszemélyesebb közügy. Mentális fordulatot sürgetett beszéde végén, azt mondta, vissza kell térni a normalitáshoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: A saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet

Karácsony: A saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse