szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Seres korábban Gulyás Márton filmjében volt központi figura, ami a kamupártokról szólt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Újra elindul Mátraverebély polgármesteri címéért Seres Mária, írta Facebookon-oldalán a Partizán.

„A magyar politikában bukni nem lehet – tartja a mondás, és milyen igaz! Seres Mária, miután kibukott és ország-világ előtt nyilvánvalóvá vált, hogy választásról választásra lopott, csalt és hazudozott, hogy trükközött az ajánlásokkal, hogy a férjével vállalkozásszerűen üzemeltette pártok sokaságát és lapátolta haza a közpénzszázmilliókat, nos, ezek után idén ősszel újraindul Mátraverebély polgármesteri pozíciójáért” – írta a vlog vezetője, Gulyás Márton civil aktivista.

Az aktivista a későbbiekben megjegyzi, Seres korábbi politikai társa, Csemer Csaba és néhány rokona is jelentkezett képviselőnek, így még az is előfordulhat, hogy a testületben is többségben lesznek a Sereshez közel állók.

Seres Mária neve szorosan összefonódott a kamupártokkal. A ’90-es években köze volt a Magyarországi Zöld Párthoz, amelyet jelenlegi férje, Stekler Ottó vezetett. Seres neve igazából a 2008 októberi, képviselői költségtérítésekről szóló népszavazás kapcsán került a köztudatba. A szintén Gulyás Márton által készített, 2019-es Rablópártok című filmben sejtetik, hogy Seres vélhetően felhasználta az aláírásgyűjtő íveken összegyűlt 600 000 választó adatait, és később ezek segítségével sikerült összegyűjtenie a választói ajánlásokat több kamupártnak is.

Gulyás a filmben valószínűsíti, hogy a Seres Máriáék birtokában lévő választói adatok állhattak a 2014-ben és 2018-ban is burjánzó ajánláshamisítási ügyek mögött.

Seres Mária 2010-ben polgármester lett Mátraverebélyen, 2014-ben is újra indult, de kikapott. A fent említett Csemer Csaba viszont  2010-ben és 2014-ben is képviselő lett. Most is újrázna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Seres Mária és férje állhat az utóbbi nyolc év féltucat kamupártja mögött

Az utóbbi évek kamupártos lenyúlásairól készített tényfeltáró filmet az eddig inkább közéleti megmozdulásairól ismert Gulyás Márton. A Rablópártok olyan megdöbbentő összefüggésekről rántja le a leplet, amelyek évek óta itt voltak a szemünk előtt. A konkrétan tetten ért kár 2,2 milliárd forint.

hvg.hu Itthon

Rendőrségi kihallgatások Seres Mária pártjában

A Seres Mária Szövetségesei elnevezésű párt egykori egyéni képviselőjelöltjei közül már huszonkilencet hallgattak ki gyanúsítottként, mert nem számoltak el a kampányköltségekkel – írja a Magyar Nemzet.

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn