szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dübörög a kampány.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Izgalmas napja volt ma Berki Krisztián főpolgármester-jelöltnek, legalábbis erről árulkodik a celeb Instagram-oldala. Egy oda feltöltött fotóból derült ki, hogy hétfőn 9-kor lezárult a bírósági ügye, 11-kor pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon volt jelenése, hogy büntetőfeljelentést tegyen Puzsér Róbert kampányvideója miatt.

Előbb Puzsér jelentette fel Berkit, mert az szerinte illegitim módon jutott hivatalos jelöltséghez. A beadvány szerint lehetetlen annyi idő alatt, illetve akkora létszámmal, amekkorával Berki Krisztiánék dolgoztak, összegyűjteni elég aláírást. A fellebezést hétfőn egyhangú döntéssel elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, arra hivatkozva, hogy a beadványozó nem csatolt bizonyítékot. (Puzsérék a rendőrségnél is feljelentést tettek az aláírások miatt, az ügy ott még elbírálás alatt tart.)

Időközben Berki Krisztián is feljelentést tett, méghozzá Puzsér Róbert kampányvideója miatt:

"Hatósági nap lett a mai hetfő igy a 9:00 órakor kezdődő bírósági tárgyalásom után 11:00 óra magasságában az ügyvédem @drszilagyiroland javaslatára büntető feljelentést teszek Puzsér Róbert Főpolgármester jelölt kapcsán az általa youtube internet alapú videó megosztó portálon 2019 09.14- én közzétett kampány videójában megjelenő mocskolódások miatt, ismeretlen tettes ellen! #udvaaklubban" - írta a képe alá Berki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lovasi András pályázatot írt ki a raktárkoncertes gázsijára

Lovasi András pályázatot írt ki a raktárkoncertes gázsijára

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban

Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban