szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyilvánosság számára eddig ismeretlen felvételt vetítettek le a férfi ügyének tárgyalásán.

A két ember életét követelő baleset pillanatában is használta a mobiltelefonját M. Richárd – derült ki a Fővárosi Törvényszéken csütörtök délelőtt. A felvételen az látszik, hogy M., aki egy Mercedes volánjánál ül, alulról videózza magát, majd néhány másodperc múlva a készülék az ütközéstől lezuhan.

A bíróságon levetített felvételt az Index rögzítette:

A lap arról is beszámolt, hogy M. Richárd védője azt kérte a tárgyaláson, hogy a videót a nyilvánosság kizárásával vetítsék le, a bíróság azonban elutasította az indítványt.

A férfi ezután már csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat ne játsszák le. A kérésének helyt adtak.

Az Index szerint azt szakértő állapítja majd meg, hogy M. a kezében tartotta-e a készüléket vagy az a műszerfalon volt, miközben a videó készült.

A Dózsa György úton 2017. május 15-én történt halálos kimenetelű baleset: M. Richárd Mercedese egy balra kanyarodó Citroenbe csapódott. A karambolban egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen súlyosan megsérültek. Az ügyészség mindkét autó sofőrjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A vádhatóság szerint M. jogosítvány nélkül, a megengedett óránként 50 kilométeres sebességet jelentősen túllépve, 135-140-nel hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába, ahová akkor érkezett a citroenes, aki szabálytalanul, kis ívben kanyarodott a szemből érkező M. elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

A Citroenben a sofőrön kívül ketten utaztak. A két autó az ütközés erejétől a járdára sodródott, ahol három gyalogost ütött el, ők könnyebben megsérültek. Az egyik utas kizuhant a kanyarodó autóból, és a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházi kezelés során vesztette életét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat