szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A súlyemelőszövetség elnöke tisztázta végre, hogy miért nem utazott ki a vébére a tegnap még eltűntnek hitt súlyemelő, Magát Krisztina.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a hazai sportági szövetség elnöke, Dobos Imre nyilatkozata szerint, aki most a nemzetisport.hu-nak elárulta, hogy csütörtökön kaptak erről levelet a MACS-tól, de előtte már telefonhívást is kapott az antidopping csoport vezetőjétől, Tiszeker Ágnestől, aki kérte, hogy Magát ne utazzon el a világbajnokságra, függesszék fel a versenyzési jogát.

Dobos azután válaszolta ezt a lap megkeresésére, hogy az újságírók feltették neki a kérdést, a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről. Dobos szerint Tiszeker Ágnes azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, majd hozzátette, "a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések". 

Szombaton még annak ment híre, hogy Magát egyszerűen eltűnt, miután a szövetségi kapitány Gyurkovics Ferenc konstatálta, hogy a szombaton Pattayába, a világbajnokság helyszínére érkező csapattal nem ment el. Gyurkovics akkor azt mondta, fogalma sincs, mi történhetett, megsérült-e a versenyző, vagy más a gond volt, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velük együtt kellett volna eljönnie Budapestről, mindenesetre, tette hozzá, neki nem jelezte Magát, hogy mi az oka otthon maradásának.

A szövetségi elnök a sportlapnak most azt mondta, a szövetségi kapitány tényleg nem tudott a távolmaradás okáról, "ő Pattayában szembesült a tényekkel". 

A lap vasárnap előzőleg arról írt, hogy Magát korábban már jelezte, hogy térdsérülése miatt nem tud majd utazni, de azt is felvetették már a cikkben, hogy doppingügynek is köze lehet a távol maradáshoz, ezt akkor még nem erősítette meg nekik senki.

A 30 éves Magát doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést, és a 2018-as Európa-bajnokságon plusz 90 kilogrammban ezüstérmes volt, a világbajnokságon pedig 12. lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül

Az osztrák fenomén, aki a teniszvilág abszolút csúcsára tör – nem is esélytelenül

Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben