szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Titokban rögzített felvételről van szó, a polgármester feljelentést tesz. A budaörsi postaládákba közben szórják a videót hirdető lapokat.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Titokban rögzített szexvideóval támadják Budaörs polgármesterét, írja a 24.hu, a portál egy képet is közöl, amit a budaörsi postaládákba dobtak be szombaton. Ezen az áll, hogy:

Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját.

Illetve egy internetes hivatkozás, link szerepel rajta, valamint egy QR-kód, ami szintén a videóra, vagyis egy pornóoldalra visz. Látható még rajta Wittinghoff Tamás arcképe és egy 18-as karika is.

A 12 perces, titokban rögzített videó címe (amit kitakart a 24.hu) arra utal, hogy azon egy magyar politikus és egy prostituált együttléte látható. Wittinghoff a lapnak azt mondta, tudott a felvételről, és annak közzétételét zsarolások előzték meg.

Hozzátette, hogy „politikai ellenfeleivel szemben” ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el, az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény.

A videót 16 hónapja tették közzé a portál szerint, azon 2400 megtekintés volt, de a kampányban kezdték el szórólapon hirdetni. A 24.hu egyik olvasója szerint postaládájában egy Fidesz-szórólappal együtt találta meg a papírt, ami természetesen véletlen egybeesés is lehet. A szórólapokon egyébként a Megalázott NŐK védegylete szerepel aláíróként, de ilyen szervezetnek nincs nyoma.

Az Indexnek azt mondta a polgármester, hogy nem egy prostituálttal van a felvételen, hanem egy olyan nő csábította el, aki feladatot teljesített. Ő pedig belesétált a csapdába. Tudja azt is, ki van a háttérben. Elmondta, a felvétel régi, a legutóbbi önkormányzati választás után készült. A videóról tud a családja is, mellette állnak.

Wittinghoff 1991 óta vezeti Budaörsöt, korábban az SZDSZ színeiben, az októberi választáson a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indul újra a polgármesteri címért. A polgármester korábban interjút is adott a 24.hu-nak, amiben többek között azt mondta:

a lehető leggyalázatosabb támadásokra készülök, és fel is vagyok rájuk készülve, túl fogom élni őket. Abban külön bízom, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlünk, akár a riválisaink részéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!