szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzati választás előtt négy nappal derült ki, hogy Vári Attila egy verekedési ügyben elhangzott tanúvallomása miatt feltett kérdést feljelentésként értkelt a legfőbb ügyész és továbbította a rendőrség felé.

Még a Népszava számolt be arról több cikkben az elmúlt napokban, hogy Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek sem az elsőfokú, sem pedig a másodfokú bíróság előtt.

A pécsi sportcsarnok egyik rendezvényen két biztonsági őr megvert egy egyetemistát, mert szerintük az részegen randalírozott a vécében és agresszív volt velük szemben. Az egyetemista ezt tagadta, ezért feljelentést tett. Vári Attila is a tanúk között volt, ám az első- és másodfokú tárgyaláson a bíróság azt állapította meg többek közt, hogy a tanúvallomások - így Várié is - nem szavahihetőek.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásban kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy miért nem indult hamis tanúzás miatt Vári ellen eljárás. A Pécsi Stop hozta nyilvánosságra Polt Péter azt válaszát, amely szerint eddig senki sem tett feljelentést, de Harangozó kérdését feljelentésként kell értékelnii, amit meg is küldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Frissítés: Korábban más orgánumok mellett mi is azt írtuk, Polt Péter azzal, hogy továbbította a rendőrségre Harangozó kérdését, eljárást kezdeményezett Vári ellen. Az ügyészség szerint viszont erről szó sincs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa