szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A települések közel 29 százalékán nem is érdemes megvárni az estét az eredményhirdetéssel.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Öt éve még csak 767 olyan település volt az országban, ahol egyetlen polgármesterjelölt indult, idén már 913 helyen várhatta az egyetlen jelölt ellenfél nélkül a választás napját. Ezeken a helyeken is meg kell persze tartani a választást, de egy érvényes szavazat is elég a győzelemhez.

Felcsúton már a képviselőtestület összetétele miatt sem kell izgulni: a fideszes polgármester, Mészáros László mellett a testületbe is csakis a kormánypárt jelöltjei jelöltették magukat. De nagyobb városokban is van példa arra, hogy csak egy ember indult a választáson: Kiskőrösön, Tiszakécskén, Monoron, Maglódon, Balatonfüreden, Dabason és Hajdúnánáson is a Fidesz jelöltje az egyedüli induló. Mohácson az eddigi polgármester, Szekó József meghalt a kampányidőszakban, új jelöltet pedig akkor már nem állíthatott a Fidesz, így ott az MSZP-s Csorbai Ferenc maradt az egyetlen jelölt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Hol nyíltan, hol lopakodva gyarmatosítja az oktatást és a kultúrát a Fidesz

Hol nyíltan, hol lopakodva gyarmatosítja az oktatást és a kultúrát a Fidesz