Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Karácsony Gergely megakadályozná, hogy a Városligetben megépüljenek azok az épületek, melyeknek még nincs építési engedélye. A hvg.hu kérdésére a Városliget Zrt. azt írta, minden épületnek van már építési engedélye, a fővárosnak pedig nincs jogi hatásköre a fejlesztések tekintetében.

Már nincs mozgástere Karácsony Gergely főpolgármesternek a Liget-projektnél – derítette ki a hvg.hu. Karácsony Gergely az Indexnek adott interjúban arról beszélt,

módosítják a városligeti építési szabályzatot, új épület nem kap építési engedélyt.

Karácsony úgy tudta, az új Nemzeti Galériának nincs még építési engedélye. Az interjú után megkerestük a Városliget Zrt.-t, amely azt közölte,

minden épületnek megvan már az építési engedélye.

Hozzátették, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végzik a munkát, a beruházásokat engedélyek birtokában hajtják végre.

A tisztán állami forrásból megvalósuló kulturális és rekreációs fejlesztések tekintetében a Fővárosnak mostanra nincs joghatósága.

"A kivitelezések meghatározó hányada folyamatban van vagy lezárult, és a park megújítását is megkezdtük. Nincs tudomásunk arról, hogy Magyarország Kormánya, vagy a Városliget Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Liget Budapest projekt vonatkozásában változtatást kezdeményezett volna", zárul a cég közleménye.

Építési engedély kiadásáról amúgy kormányhivatal dönt, a főváros esetén jellemzően az V. kerületi. Karácsony lehetőségeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok