szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőre ígérte, hogy megszólal a győri polgármester botránya kapcsán, végül szerda este lett belőle.

Interjút adott a Hír TV-nek Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint, a választások eredményét befolyásolhatták a győri polgármesterről, Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek.

Mint mondta, "úgy gondolom, mindenkit megérint az ilyesmi, mindenkit megrázott. Nem dolgom egyetlen magyar állampolgár, vagy bármely politikus felett sem pálcát törni, de kötelességem volt és van, én vagyok ennek a politikai közösségnek, a Fidesznek a vezetője és bizonyos dolgok nálunk nem megengedhetőek. Ezért Borkai Zsolt már nem tagja a pártnak".

Még a választások előtt azt mondta az ügyről, hogy először a győriek elmondják a véleményüket, ő pedig majd hétfőn. Végül hétfőn nem szólalt meg, szerdáig kellett rá várni. Borkai Zsolt kedden jelentette be, hogy kilép a Fideszből, de marad győri polgármester.

Az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta, azokat a Fidesz megnyerte, de érzékeny veszteségeket szenvedtek, főleg a nagyvárosokban.

Azt is elmondta, a kormány együttműködésre törekszik Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesterrel és a Tarlós Istvánnal megkötött megállapodásokat változatlanul hatályban tartja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!