szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

V. Naszályi Mártát a volt polgármester értesítette, a Pikó Andrással szembeni kifogást viszont formai okokra hivatkozva elutasították.

Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is, értesült a Mérce.

A budai kerületben nyerő V. Naszályi Márta a hvg.hu kérdésére megerősítette az értesülést, és azt mondta, egyelőre csak telefonon értesítették a fejleményekről, és bemegy majd a Városházára, hogy megérdeklődje, mire hivatkozva adták be a kifogást. A Mérce azt írja, a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki, hogy megtámadták az eredményt.

A VIII. kerületben Sára Botonddal szemben nyerő Pikó András sajtósa lapunknak azt mondta, megkapták a Fővárosi Választási Bizottságtól a jegyzőkönyvet, amelyben azt szerepelt, hogy magánszemélyek három kifogást adtak be, de azt a bizottság formai problémákra hivatkozva elutasította, azaz egyelőre

úgy tűnik, hogy Pikó eredménye hivatalosnak tekinthető.

Igaz, a Mérce azt írja, hogy a VIII. kerületben az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahol ellenzéki képviselők nyertek.

Lapunk úgy értesült, hogy a VI. kerületben, Soproni Tamással szemben nem érkezett kifogás a választási bizottsághoz, ahogy eddig Karácsony Gergely főpolgármester eredményét sem támadták meg.

A ferencvárosi polgármester-választás eredményét 10 perccel Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt támadták meg. Az eredményt a választási törvény 174. paragrafusának második bekezdésére hivatkozva támadták meg, amely szerint „az urnákat az elsőként szavazó választópolgár jelenlétében úgy kell lezárni, hogy azokból - az urna szétszedése nélkül - ne lehessen szavazólapot eltávolítani.” Baranyi Krisztina azt nyilatkozta lapunknak, hogy ezzel szemben az indoklásból az derült ki, hogy láncszavaztatás miatt érkezett kifogás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kiölte a választási eredmény a bajtársiasságot a Fidesz vezetőiből

Másfél hete még következetesen Borkai Zsolt magánügyének nevezték a Fideszben győri polgármesterről 18+-os felvételekkel gazdagon dokumentált, korrupciós szálakat is pedzegető blogbejegyzések állításait, a párt vasárnapi választási kudarca azonban úgy tűnik, felülírta ezt: ha miatta bukott a párt, egye meg ő, amit főzött.

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év