szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Palkovics László és az Emmi kapná meg az egészségügyi szakképzés területét, ami különösen sértő lenne az onkológus Kásler Miklósra nézve, írja a Népszava.

Átveheti az egészségügyi szakképesítés területét az Emmitől Palkovics László és az ITM, írja a Népszava. A lap egy szakképzésre vonatkozó új ITM-tervezethez jutott hozzá, ez alapján tovább folytatódna a jogkörök átáramlása az Emmitől az ITM-hez: a lap emlékeztet, a felsőoktatást és a társadalmi felzárkóztatást is elvették Kásler minisztériumától, a külügy kapta meg a külföldi egyetemi hallgatók itteni tanulását támogató Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, és több oktatási-tudományos alapítvány jogkörétől is megfosztották az Emmit. Azokat a tervekre is fény derült már, hogy az ITM vinné a kutatás-fejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét.

Az ITM terve állítólag kiakasztotta az Emmit, a tervek egyébként az Agrárminisztériumot is rosszul érintenék. Az Emmi a lap szerint nem fogja támogatni az átalakítást, ha abban a minisztériumnak nem lesz beleszólása – igaz, a kormányban egyre inkább a munkamániás Palkovics László az erős ember, így erősen kérdéses, Orbán hallgat-e az Emmi ellenkezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás