szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés intézményben lesz csak elégséges szolgáltatás.

Az iskolák többsége zárva lehet januárban, amennyiben a pedagógusok sztrájkba lépnek, hisz csak bizonyos helyeken lenne elégséges a szolgáltatás, mondta el Szabó Zsuzsanna az ATV Start című műsorában.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hozzátette, a sztrájkot párhuzamosan szervezik a pedagógustüntetéssel, ami várhatóan november 22-e után lesz.

Addig a napig adtak haladékot a kormánynak, hogy teljesítsék a követeléseiket.

A pedagógusok, az oktatást segítők, valamint a pályakezdők bérének rendezését, emellett pedig az óraszám maximalizálását követelik. Utóbbit heti 22-ben szeretnék meghatározni. Amennyiben ez nem sikerül, akkor januárban országos sztrájkot tartanak, sok helyen a gyerekekre sem felügyelnek majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Tanítanék: A kormány is részt vesz a pedagógussztrájkban

A Tanítanék Mozgalom üdvözli a PDSZ által május 29-re meghirdetett sztrájkot, s arra kér minden oktatásügyben dolgozót, hogy pártszimpátiájától függetlenül vegyen abban részt, hiszen, mint írják, az állam is évek óta részt vesz az oktatási sztrájkban.