A Mandinernek és a Pesti Srácoknak elege lett a fideszes cenzúrából!

A Mandinernek és a Pesti Srácoknak elege lett a fideszes cenzúrából!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
-ha

Szabad a sajtó? Tilos az A.

Pontosítsunk rögtön az elején: a jobboldali média két ékkövének úgy általában a cenzúrából lett elege, csak sajnos mifelénk ezt még mindig a Fidesz műveli. Bár az említett lapok szerkesztőségei nagyon szeretnék, hogy ez ne így legyen, és az ellenzéket is vétkesnek tarthassák a sajtószabadság eltiprásában. Ezért alapállásukból fakadóan teljesen érthetően – és az ügy szempontjából helyesen – felemelik szavukat, ha ellenzéki politikusok akarnak beavatkozni a honi média szabad világába.

„Nyomdába küldés előtt el kell küldeni a kerületi újságot az új ferencvárosi polgármesternek” – adta hírül a Mandiner tegnap, és bizonyítékul egy általuk megszerzett képet is megosztottak a közönséggel. Ezt:

 

©

A felvételről az derül ki, hogy egy bizonyos „A.” arra utasítja a Ferencváros című világlap három munkatársát, hogy a készülő lapszámot küldjék meg a polgármesternek.

Az ügyet a mindig kiegyensúlyozott és objektív Pesti Srácok tolta tovább a már címében is kiegyensúlyozott és objektív „A Médiahatóság vizsgálhatja Baranyi Krisztina sajtócenzúrára vonatkozó törekvéseit” cikkében. A Pesti Srácok értesülése szerint „a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálhatja, hogy összeegyeztethető-e a hatályos jogszabályokkal az a gyakorlat, amely szerint Ferencváros új polgármestere, Baranyi Krisztina személyesen vizsgálja meg a kerületi újságban megjelentetni kíván tartalmakat azok megjelenése előtt”. Mindezt pedig az teszi lehetővé – ahogy a PS írja, hogy az egykori fideszes, azóta notórius feljelentő, tehát fideszes Tényi István az NMHH-hoz fordult „az új városvezetés által bevezetett gyakorlat” miatt. A cikkben jelenleg amúgy egy kormányhirdetés fut:

 

Mindenki tűkön ülve várja a vizsgálat lefolytatását, viszont időközben az is kiderült, hogy ezt kivel szemben kell megtenni. Baranyi Krisztina ma koraeste posztolt a Facebookon, amely posztban azt írja, hogy senkinek nem adott utasítást a lap bemutatására. Ellenben az a bizonyos „A”, nem más, mint a VOLT –fideszes – polgármester kabinetjének irodavezetője. Ő küldte a levelet a helyi újság Fidesz-tag főszerkesztőjének, továbbá a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek. „Úgy látszik, korábban ez volt a szokás, a régi reflexek még működnek” – tette hozzá Baranyi.

 

Baranyi Krisztina

Vicces, hogy egy propaganda lap agitprop újságírója félti tőlem a sa... jtószabadságot Veres László úszómester, a ferencvárosi Fidesz oszlopos tagja, korábbi képviselője, miután lakásmutyizott egy jót (ebben az ügyben az ügyészség jelenleg is nyomoz), a helyi újság főszerkesztője lett havi 500 ezer forint fizetésért.

Most, hogy a részletek tisztázódtak, nincs más, mint örömmel konstatálni, hogy a Mandiner és a Pesti Srácok milyen bátran szállt szembe egy fideszes politikus csinovnyikja beavatkozási kísérletének. Reméljük ez a hozzáállás a későbbiekben is kitart, és hasonló nyakas magatartásra számíthat a Rogán-minisztérium minden alkalmazottja is.

Hozzászólások