Nyomoz az OLAF a magyar alapítvány ellen, ami 450 millióból rendezett kamuszagú sportnapokat

Nyomoz az OLAF a magyar alapítvány ellen, ami 450 millióból rendezett kamuszagú sportnapokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyomozást indított az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány által elnyert 450 millió forintos támogatás felhasználása ügyében – tudta meg a 444.hu.

A lap az erről beszámoló hivatalos levél egy részletét is közölte. Az ügyre, miszerint uniós pénzből tartottak kamu sportnapokat az ország több hátrányos helyzetű településén, februárban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet, és a bejelentést is ő tette az OLAF-nál.

Amint a politikus arról beszámolt, a 450 millió forintból 448 sportnapot szervezett az alapítvány, amely azt közölte, hogy a célja „a kevésbé fejlett régiókban élő lakosság egészségeséletmód-szemléletének formálása szabadidősporttal”, hogy a „családok közösen eltöltött szabadidős tevékenysége gazdagabbá és színesebbé tegye a mindennapjaikat”, közösséget építsen, „hosszútávon is hatással legyen jövőbeli életükre”.

Az eseményekről, amelyeket átlagosan egymillió forintból rendezhetett meg, az alapítvány fotókat és videókat is töltött fel a Facebook-oldalára. Ezeken például az látszott, hogy emberek biciklivel marmonkannák vagy téglák között szlalomoznak, három férfi egy kerti árnyékszék előtt gumilabdával focizik, fiatalok és felnőttek ácsorognak a szántásban, vagy egy szőlőskertben dolgozó munkásoknak mutatnak átmozgató gyakorlatokat.

Az alapítvány közösségi fiókja, s vele a sok felvétel azóta elérhetetlenné vált.

Hozzászólások