szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP országgyűlési képviselője azt mondja, elképzelhető, hogy szorosabb lesz az együttműködés az ellenzék pártjai között, csak ne tagadják le az ideológia különbségeket.

Interjút adott az LMP politikusa, Ungár Péter a Népszavának. Ebben először arról kérdezik, létezik-e még a párt. Ugyanis sem a tavaszi EP-választáson, sem az őszi önkormányzatin nem szerepeltek valami jól.

„Az viszonylag természetes, hogy a hozzánk hasonló zöld pártoknak vannak válságos időszakai. A német zöldek még a parlamentből is kiestek, de az osztrákoknál is voltak gondok. Mi szerintem már kezdünk kilábalni ebből” – válaszolta a kérdésre Ungár.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke korábban arról beszélt, a legtöbb kérdésről ugyanazt gondolják az LMP-sekkel és a párbeszédesekkel, majd jelezte is, kérdéses, miért vannak egyáltalán különböző pártokban. Erre az LMP politikusa azt mondta, szerinte sok dologról nem ugyanazt gondoljuk, de ez természetes.

A Momentum mindenféle degradálás nélkül liberális párt, mi pedig zöldek vagyunk. A Párbeszéd pedig nem tudom, milyen.

De azt elképzelhetőnek tartja, hogy szorosabb lesz az együttműködés a három párt között, csak „ne tagadjuk le az ideológia különbségeket.” Kiemelt egy fontos tanulságot is a mostani választások után, ami pedig az előválasztás.

Önmagáról azt mondta, a bizonytalanokhoz, a Fideszből kiábrándultakhoz szól, „anélkül, hogy rasszistának, hülyének, becstelennek bélyegezném őket. Ennek a mérsékelt hangnak helye van egy ellenzéki zenekarban.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Farkas Zoltán: Memóriapróba

Farkas Zoltán: Memóriapróba

Mamafóka kedvéért zártak le hetekre egy egész utcát

Mamafóka kedvéért zártak le hetekre egy egész utcát

Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása