szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A XII. kerület polgármestere telefon beszélt Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét a normafai fakivágások ügyében, értesült az Index. Azt azonban nem tudni, pontosan miről beszéltek, és milyen eredményre jutottak.

A múlt héten derült ki, hogy 220 fát vágnának ki egy új parkoló létesítése miatt a Normafánál. Az önkormányzat úgy érvelt, hogy az érintett terület nem erdőövezet, egy része most is parkoló. Az átalakítás miatt megszűnne a lejtők mellett a mostani parkoló és a buszforduló is, ahogy a Sport Hotelt is lebontanák, ezek helyén mind zöldterület létesül.

A XII. kerületi önkormányzat pénteken az üggyel kapcsolatban kiadott egy közleményt, amely szerint a Normafa rehabilitációjáról közel két éven keresztül folyamatosan egyeztetettek a természetvédő szervezetekkel és több tucat civil szervezettel, 2015-ben pedig a helyi népszavazáson a résztvevők nyolcvan százaléka támogatta a Normafa rendbetételét.

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea a hétvégén szintén kiadott egy közleményt, amelyben a fakivágások megakadályozására szólított fel, a párt pedig szombatra tüntetést is szervezett. Az esemény felhívásában épp a polgármester szavait idézték, miszerint Pokorni azt ígérte, nem lesz tömeges fakivágás a Normafánál.

A tüntetésre eddig alig több mint 200-an jelezték a biztos részvételüket, és további 1500-an érdeklődnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között