szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiltakoztak az ellenzéki képviselők az Országgyűlésben a Kövér László-féle házszabály-módosítás ellen. Egységesen lépnek fel ez ellen – közölték sajtótájékoztatójukon.

Összellenzéki sajtótájékoztatót tartottak a pártok a parlamentben a szájzártörvényről, s tiltakoztak a Kövér László által javasolt házszabályi szigorítás ellen, amelyről most vitázott az Országgyűlés. (Jakab Péter a parlamenti vitában bele is ült Orbán Viktor üres székébe.)

Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető a rabszolgatörvény elleni egységes fellépéshez hasonlítja a mostani helyzetet, és az önkormányzati választás utáni gyerekes bosszúnak tartja a módosításról szóló tervezetet. A képviselők mozgástere sok szempontból szűkülne, a legsúlyosabb az, hogy korlátozná azon közintézmények körét a kormány, ahová a képviselők beléphetnek.

Arató Gergely DK-s képviselő szerint nem fogják ezt elfogadni, Kövér László nem a főnökük. A sajtótájékoztatót a Mérce élőzte.

Csárdi Antal LMP-s politikus arról beszélt, életszerűtlen, hogy – amint a tervezet kimondja – egy képviselő két héttel korábban bejelentkezzen ahhoz a szervezethez, ahová belépne. Ez olyan, mintha az adóhivatal két héttel korábban jelezné a cégeknek, hogy kiszállna ellenőrizni – magyarázta.

A párbeszédes Szabó Tímea szerint Orbán Viktor bosszújáról van szó. Mint mondta, Kövér egyszer már szigorította a sajtó működési lehetőségeit a Parlamentben, most pedig a 3 millió embert képviselő ellenzékieket akarják megfélemlíteni, de ez nem fog sikerülni, még ha egyéves fizetését is vonja meg tőlük a hatalom.

Minél inkább szorítanak bennünket, annál inkább kicsúszunk a kezeik közül",

hiába lépked Orbán öles léptekkel a diktatúra felé, az ellenzékiek nem állnak meg a demokrácia útján – mondta Szabó.

Az ellenzék szövetséget köt, és ez ugyanúgy sikert fog eredményezni, mint ahogy december 12. is elvezetett az önkormányzati választások eredményéhez – ezt már Bősz Anett liberális képviselő fogalmazta meg.

Hadházy Ákos arról beszélt, ha szembesítik a kormányt a politikájával, mindig egy "ostoba primitív hazugságot" kapnak válaszul, hogy az ellenzék bevándorláspárti, ez szüntette meg a parlament tekintélyét, nem az ellenzéki akciók. A kormány elvonna jogköröket az önkormányzatoktól, regulázná a sajtót, ezt az ellenzék nem fogja tétlenül nézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

A Fidesz megüzente: az ellenzéknek kuss a neve

Tovább korlátozza az ellenzéki képviselők lehetőségeit a Fidesz: nem lesz szabad mozgás a frakciók között, de nem lesz szabad bejárás sem a közintézményekbe. A büntetések súlyosabbak és gyorsabbak lesznek, Kövér Lászlón múlik, hogy igazolt-e egy hiányzás. Több "renitens" képviselővel is beszélgettünk, mindenki úgy érezte, az ő akcióira válasz a javaslat.

Nem tudni, mennyibe kerülnek a védettségi igazolványok, mert a kormány nem mondja meg

Nem tudni, mennyibe kerülnek a védettségi igazolványok, mert a kormány nem mondja meg

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött